Ronda Rousey

Mange forbinder MMA med en meget maskulin og voldsom sport, men der findes skam også dygtige kvindelige MMA kæmpere. En af dem er amerikanske Ronda Jean Rousey fra Jamestown, North Dakota. Rousey har en succesfuld fortid indenfor judo, en sport hun fik ind med modermælken, da hendes mor er tidligere verdensmester i judo fra 1984.

Som bare 17 årig, kvalificerede Rousey sig til de Olympiske Lege i Athen, som den yngste judokæmper i legenes historie. Det blev ikke til medalje ved OL, men det gjorde det i stedet ved World Junior Judo Championship samme år, hvor hun vandt guld. Siden blev det til flere medaljer ved verdensmesterskaber og andre store turneringer, inden Rousey atter deltog i de Olympiske Lege, denne gang i Beijing, hvor hun hev en bronzemedalje hjem, og dermed blev den første amerikanske judokæmper der vandt en medalje ved OL.

Da Rousey ikke ønskede at forsørge sig via et traditionelt arbejde, men gerne ville forblive inden for sportsverdenen, fik hun som 21 årig øjnene op for mixed martial arts. Hun stillede op i nogle amatørturneringer, og klarede sig så godt, at hun i 2011 besluttede sig for at forsøge sig med en professionel karriere indenfor MMA. Hun fik sig hurtigt kæmpet helt til tops, og er i dag blandt de bedste kvindelige MMA sportsudøvere, med en position som værende den første og nuværende UFC Womens Bantamweight Champion. Denne position, har givet hende masser af publicitet og hun er blevet tilbudt flere reklamekontrakter og sponsor deals.

Som noget nyt, er Rousey nu også begyndt at eksperimentere lidt med skuespil og Hollywood, da hun eftersigende skal medvirke i både The Expendables 3, Fast & Furious 7 og Entourage. Rousey har dermed formået at nå til tops i sportsverdenen, kunne leve af det og alligevel også følge sine andre drømme. Hun, trods sin unge alder, allerede nu et forbillede for rigtig mange kvindelige amerikanske sportsudøvere.