Jon Jones

Jonathan Dwight Jones, bedre kendt som Jon Jones , er en amerikansk mixed martial artist. Og han er ikke bare en hr. hvem som helst, han er nemlig den bedst rangerede letvægts kæmper i øjeblikket. Som den hidtil yngste, vandt han sin første UFC mesterskabs titel i 2011, og han anses stadig i dag, 2014 som den bedste kæmper i konkurrencerne.

Han startede sin sportslige karriere som wrestler i high school, hvor han klarede sig særdeles godt. Han spillede også lidt amerikansk fodbold, og det var i den forbindelse han fik sit tilnavn “Bones”, da træneren mente han var lille af bygning i forhold til de andre store spillere. Det var dog wrestlingen der betød mest for Jones, og selvom han egentlig startede på college, valgte han ret hurtigt at droppe ud igen, for at satse på en professionel MMA karriere fra april 2008. Den beslutning skulle hurtigt, meget hurtigt, vise sig at være helt rigtig, for efter blot 3 måneder havde han gjort sig særdeles bemærket ved overlegent at vinde sine 6 første kampe. Den præstation fangede UFC’s opmærksomhed, og i juli 2008, 3 måneder efter sin professionelle debut, vandt han sin første UFC sejr.

Nu 6 år senere har Jones opnået det største inden for MMA, og er travlt beskæftiget med at forsvare sin letvægts titel. Den næste kamp på programmet er mod brasilianske Glover Texeria, der ligesom Jones, har en baggrund i wrestling. Texeria er ingen nem modstander, da han er rangeret som nr. 2 på letsværvægts listen, men oddsene hos bookmakere er alligevel ret overbevisende med den rutinerede Jones som vinder. Men der kan ske meget i løbet af en kamp, og vil man prøve kræfter med livebet, er denne kamp, en oplagt mulighed.

En anden MMA kæmper, der er tørstig efter at prøve kræfter med Jones igen, er svenske Alexander Gustafsson, der måtte se sig slået i september 2013 efter en meget tæt kamp med masser af action. Gustafsson mener at en revanche er på sin plads, og at han denne gang kan slå Jones.